Search
Close this search box.

Η κληρονομιά που θα αφήσουμε….

Άρθρα
Η κληρονομιά που θα αφήσουμε

Οι σπουδαίοι άνθρωποι που έμειναν στην ιστορία δεν έμειναν επειδή μάζεψαν πλούτο και δόξα, αλλά επειδή άφησαν πίσω τους ένα συνταρακτικό αντίκτυπο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Νέλσον Μαντέλα, Μητέρα Τερέζα, Γκάντι, άνθρωποι με όραμα, ακεραιότητα, αγάπη και αξίες. Προσπάθειά τους να βελτιώσουν τον κόσμο και να αφήσουν πίσω τους κάτι καλύτερο.

Συλλογίσου, λοιπόν, κι εσύ τι θα μπορούσες να κάνεις για να βελτιώσεις αυτό τον κόσμο και πώς θα μπορούσες να κάνεις περισσότερα.

1.  Φαντάσου τον εαυτό σου ηλικιωμένο, στη δύση της ζωής σου.

     Πώς νιώθεις;

     Τι κάνεις;

     Τι φοράς;

2.  Από αυτόν τον χώρο, παρατήρησε τι νιώθεις και σκέψου τι έχεις πετύχει στην διαδρομή της ζωής σου μέχρι σήμερα. 

Για ποια πράγματα είσαι περήφανος; 

Ποιες ήταν οι ξεχωριστές στιγμές και σταθμοί στην ζωή σου; 

Ποιοι άνθρωποι ξεχώρισαν και ποιοι ήταν οι σημαντικοί που άφησαν το στίγμα τους στην δική σου πορεία; 

Μείνε εδώ όσο χρειάζεται και στοχάσου….

3.  Κράτησε σημειώσεις και παρατήρησε προσεκτικά τι αξίζει πραγματικά για σένα. Γράψε τις αξίες σου και όλα όσα γεμίζουν την ψυχή σου και άρχισε να τα εφαρμόζεις.

Μόνο έτσι δεν θα μετανιώσεις όταν φτάσεις στη δύση της ζωής και το μόνο που θα έχεις συντροφιά θα είναι οι αναμνήσεις σου και όλα όσα ήταν πραγματικά σημαντικά για την ολότητα σου.   

Δώσε προτεραιότητα στα σημαντικά και άφησε τα ασήμαντα και μικρά, γιατί αυτά δεν γεμίζουν το κενό της ψυχής. Λειτούργησε και ικανοποίησε το Είναι σου και όχι το Εγώ σου. Το Εγώ δεν γεμίζει ποτέ, είναι σαν να βάζεις νερό σ’ ένα τρύπιο κουβά. Το Είναι φέρνει την πληρότητα και γεμίζει την ψυχή και την καρδιά.  

Ζήσε μια ζωή που στο τέλος της δεν θα έχεις να λυπηθείς για πράγματα που έμειναν εκκρεμή. Ζήσε σε πληρότητα και ισορροπία με τις αξίες σου. Άκουσε την φωνή της καρδιάς σου και ισορρόπησέ την με τη λογική, μόνο έτσι θα υπάρξει αρμονία μεταξύ ψυχής, σώματος και νου.

Ξένια Αργυρού

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας