Search
Close this search box.

Νοερή Απεικόνιση της ομορφιάς και της ολότητάς σου

Άρθρα
Νοερή Απεικόνιση της ομορφιάς και της ολότητάς σου

Μια άσκηση που οδηγεί σε μια νέα εικόνα του εαυτού μας, αφήνοντας πίσω πράξεις και συμπεριφορές του παρελθόντος. Εμπλουτίζει τον εγκέφαλο μας με νέες εικόνες και νέα βήματα προς ένα καλύτερο και στοχευμένο μέλλον.

1.  Κλείσε τα μάτια και αφού κάνεις μία εσωτερική εξέταση του σώματος (body scan) εστίασε στην αναπνοή σου. Μέτρα από το 1 έως το 12, στο 1 εισπνοή και στο 2 εκπνοή. Με κάθε αναπνοή οραματίσου ότι κατεβαίνεις με τα πόδια 12 πέτρινα σκαλοπάτια. Μπροστά σου τώρα βρίσκεται μια πόρτα λαξευμένη στον βράχο. Την ανοίγεις και μπαίνεις μέσα. Αφού συνηθίσεις το ημίφως του σπηλαίου, παρατηρείς ότι είναι ένας χώρος τεράστιος και όμορφος. Υπάρχουν εκεί 4 μεγάλοι καθρέφτες. Οι τρείς είναι από ατόφιο ξύλο σκαλισμένο με όμορφα σχέδια. Ο τέταρτος ξεχωρίζει επειδή είναι από χρυσό και επίσης σκαλισμένος με πανέμορφα σχέδια. Θαυμάζεις την ομορφιά και την κομψότητά τους.

2.  Πλησιάζεις τον πρώτο ξύλινο καθρέφτη.  Δες τον εαυτό σου να φοράει τα αγαπημένα του αθλητικά ρούχα και να είναι σε τέλεια φυσική κατάσταση. Διέπεται από ισορροπία, ευρωστία, λάμψη στο δέρμα και μυϊκή τονικότητα. Συγκράτησε αυτά, παρατήρησέ τα και νιώσε τα.

3.  Πλησιάζεις τον δεύτερο ξύλινο καθρέφτη.  Δες τον εαυτό σου να είναι ντυμένος με τα πιο όμορφα ρούχα και να βρίσκεται στο επαγγελματικό του περιβάλλον. Κομψότατος με το πιο στιλάτο επιχειρηματικό του ντύσιμο, γεμάτος αυτοπεποίθηση, σιγουριά, δυναμικότητα. Παρατήρησε πόσο άνετα κινείται στο χώρο, παρατήρησε την ασφάλεια και την αυτοπεποίθηση που εμπνέει σε όλο περιβάλλον.  

4.  Πλησιάζεις τον τρίτο ξύλινο καθρέφτη. Δες τον εαυτό σου να βρίσκεται μεταξύ όμορφων και χαρούμενων ανθρώπων, άκουσε τα γέλια και νιώσε την αγάπη που σου προσφέρουν και που εσύ ανταποδίδεις. Την επικοινωνία και την ουσιαστική παρουσία σου. Είσαι χαρούμενος, αισιόδοξος, όμορφος, γεμάτος κέφι και ζωή. Κράτα αυτή την εικόνα στην πλήρη μορφή της. Νιώσε, άκουε με όλες σου τις αισθήσεις, τη θαλπωρή και τη χαρά στην τέλεια μορφή της.

5. Πλησιάζεις τώρα τον τέταρτο ολόχρυσο καθρέφτη.. Είναι μεγαλύτερος σε μέγεθος και κομψότατος… Δες την πλήρη εικόνα σου. Όλα όσα ένιωσες και αντίκρυσες στους προηγούμενους καθρέφτες είναι όλα εστιασμένα στον καθρέφτη αυτόν. Αυτός είναι ο τέλειος εαυτός σου. Άριστη σωματική κατάσταση, επιτυχία, λάμψη, αυτοπεποίθηση, χαρά και ζωή. Μείνε εκεί όση ώρα χρειάζεται… Κράτησέ τα αυτά και ετοιμάσου να απολαύσεις την νέα εικόνα σου.

6.  Οδεύεις προς την έξοδο. Βγαίνοντας από την πύλη, στέκεσαι με την πλάτη γυρισμένη στην πέτρινη πόρτα. Δεν γυρίζεις πίσω. Προχωράς, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι κάτι έχει αλλάξει στη ζωή σου. Κι έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

7.  Αρχίζεις να μετράς αντίστροφα τις αναπνοές, ανεβαίνοντας ένα-ένα τα σκαλοπάτια. Εστίασε ξανά στην αναπνοή και το σώμα σου. Κι όταν είσαι έτοιμος άνοιξε αργά τα μάτια σου.

Ξένια Αργυρού

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας