Search
Close this search box.

Ανάγκες & Ελεύθερα χέρια

Άρθρα
Ανάγκες-&-Ελεύθερα-χέρια

Ανάγκες & Ελεύθερα χέρια

Συχνά λέω στον εαυτό μου Χρειάζομαι… άρα Ζω. Χρειαζόμαστε εκείνα που συνήθως ήδη διαθέτουμε. Οι ανάγκες μας δεν σταματούν, δεν ολοκληρώνονται. Ακόμη κι όταν καλυφθούν επιστρέφουν σε εμάς με άλλη μορφή.

Οι ανάγκες μας είναι ένας τρόπος να δούμε ή να ορίσουμε το επιθυμητό μέλλον. Χρησιμοποιούμε δηλαδή τις ανάγκες και όσα επιθυμούμε για να δημιουργήσουμε το αύριο. Όταν γνωρίζεις τί επιδιώκεις για το μέλλον, μπορείς να αποσαφηνίσεις καλύτερα τις αλλαγές που θα κάνουν τη διαφορά. Μπορείς να επανεξετάσεις τις ανάγκες σου!

Συνηθίζουμε να χρειαζόμαστε τόσα πολλά και όταν τελικά τα αποκτάμε, τα κρατάμε τόσο σφιχτά με αποτέλεσμα τα χέρια μας να είναι εγκλωβισμένα και κουρασμένα. Ας απελευθερώσουμε τα χέρια μας από το να προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας.
Είμαστε κάτι παραπάνω από τις ανάγκες μας! Είμαστε ο τρόπος που τις ερμηνεύουμε και τις ελέγχουμε…
Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη και την ορίζω ως τη μόνη κοινωνική μας ανάγκη- είναι η ύπαρξη και η συνύπαρξη, το παρόν και το εδώ και Τώρα. Χρειαζόμαστε τροφοδότηση, κίνητρο και δράση. Η ευτυχία όπως φυσικά και η δυστυχία δεν κρατάει για πάντα. Άρα γίνεται να έχουμε ανάγκη την ευτυχία;

Η ευτυχία δεν είναι ανάγκη, είναι επιλογή!

Έχουμε ανάγκη τον άνθρωπο μέσα μας. Τον αληθινό μας εαυτό! Αφυπνίστε τον!

Ασπασία Κοροσίδου
Life & Business Coach
Inspirational Certified Coach (ICC)

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας