Search
Close this search box.

Η ευτυχία απαιτεί αγώνα

Άρθρα
Η ευτυχία απαιτεί αγώνα

Η ευτυχία απαιτεί αγώνα!

Η αληθινή χαρά και η μακρόχρονη ικανοποίηση πηγάζουν από τους αγώνες της ζωής μας. Το πραγματικό νόημα και η ευτυχία δεν προκύπτουν έτσι!

Θυμηθείτε τις ερωτήσεις για τον εαυτό μας! Τί είσαι τελικά διατεθειμένος να θυσιάσεις για να φτάσεις στους στόχους σου; Τί είσαι πραγματικά διατεθειμένος να θυσιάσεις για να απολαύσεις αληθινά τη ζωή και τις απολαύσεις της;

Όπως όλα στη ζωή, έτσι και η ευτυχία χρειάζεται προσπάθεια και δουλειά. Απαιτεί προσωπικό αγώνα και μια συνεχή αλλαγή.

Οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε πως θέλουμε μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη δουλειά, καλύτερους συντρόφους, καλύτερες συνθήκες, αλλά δε σκεφτόμαστε τί είδους αγώνες χρειάζονται όλα αυτά. Πόσο χρόνο οφείλουμε να αφιερώσουμε σε συζητήσεις, σε αμήχανες στιγμές, σε αρνητικά συναισθήματα, σε ατελείωτες ώρες διαβάσματος!

Όλοι επιδιώκουμε την ευτυχία. Εκείνο όμως που μας οδηγεί τελικά στο δρόμο της είναι η ποιότητα του αγώνα μας.
Αγώνας είναι όλα εκείνα που κάνουμε καθημερινά για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Για να πετύχουμε τους μικρούς μας στόχους. Αγώνας είναι το βιβλίο που διάβασες μετά από καιρό, το ευχαριστώ που είπες σε έναν άγνωστο, η ευγνωμοσύνη που αισθάνθηκες, η επικοινωνία με τους ανθρώπους σου, η συγγνώμη που είπες και η συγχώρεση που βίωσες. Αγώνας είναι κι όταν θυμάσαι να απολαμβάνεις τα θετικά που συμβαίνουν στη ζωή σου!

Οφείλεις να επιλέξεις πως θα αγωνιστείς! Τί είδους «πόνο» θα επιλέξεις να αντιμετωπίσεις για να τα καταφέρεις;!
Είναι ερώτημα που έχει τη δύναμη να αλλάξει τις αντιλήψεις μας, τις σκέψεις και τις ιδέες μας. Την ίδια τη ζωή μας!

Ασπασία Κοροσίδου
Life & Business Coach
Inspirational Certified Coach (ICC)

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας