Search
Close this search box.

Η Τέχνη του να Ζεις

Άρθρα
η τέχνη του να ζεις

Η Τέχνη του να Ζεις!

Υπάρχουν πολλά μυστικά για μια καλή ζωή. Ένα όμως από τα πιο σημαντικά είναι να ζεις την κάθε στιγμή όσο πιο συνειδητά γίνεται. Η συνειδητότητα στην καθημερινότητα είναι ένα στοιχείο, που ενισχύει την ποιότητα της ζωής. Όσο περισσότερο παρατηρείς αυτά που υπάρχουν φυσικά γύρω σου, τόσο περισσότερο αντιλαμβάνεσαι το που βρίσκεσαι και τι συμβαίνει γύρω σου. Η ικανότητα του ανθρώπου να συνδέεται με το περιβάλλον του, τον βοηθά να κατανοεί την ουσία της ζωής, τη σχέση του με τον χρόνο, την ύπαρξή του, και τη συνύπαρξή του με τους γύρω του.

Η απόφαση της καλής ζωής δεν είναι συνυφασμένη με τους πόρους που διαθέτουμε. Τα πλούτη, η δόξα, τα υλικά αγαθά έρχονται και παρέρχονται στη ζωή μας.

Η καλή ζωή, είναι μια ισορροπημένη σωματικά, νοητικά και ψυχικά ζωή.

Η επίτευξη αυτής της ισορροπίας συμβάλει στην επιλογή του ανθρώπου να είναι ευτυχισμένος.

Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία, είναι πως στη ζωή χρειάζονται όλα και εργασία και προσωπική ζωή και φυσικά ο απαραίτητος χρόνος γι’ αυτά. Ο καθένας μας βρίσκει μόνος του τις ισορροπίες μέσα στη ζωή του.

Η τέχνη του να ζεις δε διδάσκεται, αποτελεί μια καθημερινή προσπάθεια του ανθρώπου, να γνωρίζει τον εαυτό του, να αλλάζει, να βελτιώνεται, να γίνεται η καλύτερη εκδοχή του.

Είναι ένα ταξίδι ένωσης με τον εαυτό, με τους ανθρώπους και με το περιβάλλον που ζούμε.

Ασπασία Κοροσίδου
Life & Business Coach
Inspirational Certified Coach (ICC)

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας