Search
Close this search box.

Μπορώ να αποσυνδεθώ από τις φοβίες μου;

Άρθρα
Μπορώ να αποσυνδεθώ από τις φοβίες μου_

Μπορώ να αποσυνδεθώ από τις φοβίες μου;

Ένα μεγάλο ποσοστό από τις φοβίες μας δεν πραγματοποιείται. Είναι καταστάσεις που δημιουργεί ο νους και τις μετατρέπει σε σκέψεις ή σε συναισθήματα.

Οι φοβίες μας είναι όσα δεν επικοινωνούμε, εκείνα που δεν εξωτερικεύουμε.

Είναι δύσκολο να ελέγχουμε απόλυτα τις φοβίες μας. Το σημαντικό είναι να μπορούμε να τις αναγνωρίζουμε και να τις αποδεχόμαστε. Έτσι θα έχουμε τη δύναμη να χειριστούμε το συναίσθημά μας και την έκφρασή του.

Δεν είμαστε οι φοβίες μας. Είμαστε ο τρόπος που τις διαχειριζόμαστε και τις επικοινωνούμε. Συνήθως αυτό που φοβόμαστε είναι το χειρότερο σενάριο, κάτι που θα μας φέρει αντιμέτωπους με το άγνωστο, με το δύσκολο.

Όμως σε αυτή τη ζωή ξέρει κανείς τί είναι πραγματικά εύκολο;

Τα πράγματα που φοβόμαστε σχετίζονται με τη διάρκεια, τη μονιμότητα των δυσάρεστων συνθηκών. Ο δρόμος για την ανακάλυψη του εαυτού μας είναι μακρύς, για αυτό συχνά μας τρομάζει και τον θεωρούμε δύσκολο.

Είναι μια δια βίου πορεία, ένας δρόμος με προορισμό την αυτοπραγμάτωση, την πληρότητά μας.

Η αποσύνδεση από τη φοβία, προκύπτει από τον τρόπο σύνδεσης. Φοβόμαστε τα κίνητρά μας, τις παρορμήσεις μας, τις επιλογές και τις συνέπειες, τις σκέψεις και την αλήθεια. Φοβόμαστε τον άνθρωπο, γιατί καθώς κυλάει η ζωή, τον καταλαβαίνουμε ακόμα περισσότερο.

Αν όμως συνδεθούμε με τον πραγματικό, αληθινό μας εαυτό, τότε θα μπορέσουμε πολύ πιο εύκολα να αποσυνδεθούμε από εκείνα που μας φοβίζουν!

Ασπασία Κοροσίδου
Life & Business Coach
Inspirational Certified Coach (ICC)

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας