Search
Close this search box.

Πώς διακρίνεις τα θέλω απ’ τους στόχους σου;

Άρθρα
Πώς διακρίνεις τα θέλω απ' τους στόχους σου
Πώς διακρίνεις τα θέλω απ’ τους στόχους σου

Χρησιμοποιώντας τους στόχους αποτελεσματικά!

Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τους στόχους από τις επιθυμίες του. Συχνά συγχέουμε τις δύο αυτές έννοιες πιστεύοντας πως είναι ακριβώς το ίδιο. Όμως ανάμεσα στους στόχους και στις επιθυμίες υπάρχουν μερικές διαφορές.

 Ο στόχος είναι επιθυμία ενώ η επιθυμία δεν είναι στόχος. Μια επιθυμία όταν γίνει συγκεκριμένη, χρονικά προσδιορισμένη, μετρήσιμη, ρεαλιστική και σχετική ονομάζεται στόχος.

 Ο στόχος για να είναι στόχος και να μπορεί να επιτευχθεί χρειάζεται να είναι SMART. Δηλαδή, Συγκεκριμένος, Μετρήσιμος, Επιτεύξιμος, Σχετικός και Χρονικά Προσδιορισμένος. Εάν είναι μια γενική σκέψη που μοιάζει περισσότερο με όνειρο τότε είναι επιθυμία, είναι θέλω.

Για να μπορεί το μυαλό μας να διαχωρίζει τις έννοιες, χρειάζεται να κατανοήσουμε πρώτα πως όσα επιθυμούμε, αν δεν τα εξετάσουμε λεπτομερώς δεν μπορούμε να τα κατακτήσουμε. Είναι περισσότερο πιθανό εάν προσδιορίσουμε με κάθε χαρακτηριστικό την επιθυμία μας, να την κάνουμε στόχο, τον οποίο θα είμαστε σε θέση με το σχέδιο δράσης μας να υλοποιήσουμε.

 Οι επιθυμίες μας είναι όλα εκείνα που θέλουμε στη ζωή. Οι στόχοι μας από την άλλη είναι όλα όσα πραγματικά θέλουμε και είμαστε διατεθειμένοι να δεσμευτούμε προκειμένου να τα πετύχουμε με σκληρή ατομική δουλειά.

Όταν μετατρέπεις την επιθυμία σε στόχο σημαίνει πως είσαι έτοιμος να αναλάβεις δράση.

Η επιθυμία βρίσκεται σε αδράνεια. Ο στόχος βρίσκεται σε δράση, είναι δράση.

Ασπασία Κοροσίδου
Life & Business Coach
Inspirational Certified Coach (ICC)

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας