Search
Close this search box.

Τί πραγματικά πιστεύω;

Άρθρα
Τι πραγματικά πιστεύω

Τί πραγματικά πιστεύω;

Πίσω από αυτά που κάνουμε, βρίσκονται οι πεποιθήσεις και οι αξίες μας. Αυτά που πραγματικά πιστεύουμε για τη ζωή και για τους ανθρώπους, καθώς και αυτά που έχουν πολύ μεγάλη σημασία για εμάς, αποτελούν κομμάτι του εαυτού μας.

Ο φακός μέσα από τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο είναι οι πεποιθήσεις μας. Δημιουργούνται είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα από τις εμπειρίες και τις ερμηνείες μας. Οι περισσότεροι από εμάς, δημιουργούμε περιοριστικές πεποιθήσεις που δεν μας επιτρέπουν να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Όσα πιστεύουμε βαθιά μέσα μας, ορίζουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις επιλογές και τις αποφάσεις μας.

Οι πεποιθήσεις μας δείχνουν το δρόμο που ακολουθούμε στη ζωή. Για αυτό το λόγο αυτές που μας περιορίζουν, που δε μας αφήνουν να προχωρήσουμε, οφείλουμε να τις αμφισβητούμε και να τις ευθυγραμμίζουμε με τις αξίες μας.

Μπορούμε να εξασκήσουμε τον εγκέφαλό μας σε θετικές, ενδυναμωτικές πεποιθήσεις  που μας φέρουν πιο κοντά στις ανάγκες, στις επιθυμίες και  στους στόχους μας.

Η εξάσκηση αυτή χρειάζεται ανοιχτό μυαλό και όραμα. Μια δια βίου προσπάθεια για τη ζωή και τη βελτίωση. Όσο συνδέουμε τις πεποιθήσεις μας με τις αξίες και τους στόχους μας τόσο περισσότερο ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας.

Το ταξίδι της αυτογνωσίας απαιτεί εξάσκηση και επιμονή.

Ασπασία Κοροσίδου
Life & Business Coach
Inspirational Certified Coach (ICC)

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας