Search
Close this search box.

Τα οφέλη του να έχεις χώρο στο μυαλό σου

Άρθρα
Τα οφέλη του να έχεις χώρο στο μυαλό σου

Τα οφέλη του να έχεις χώρο στο μυαλό σου

Οι άνθρωποι πολλές φορές επιλέγουν να αφιερώσουν μεγάλο μέρος της ζωής τους στην αρνητική πλευρά. Ξοδεύουν όσο το  δυνατόν λιγότερο χρόνο στην απόλαυση της χαράς, ώστε να δώσουν έμφαση στα δυσάρεστα, στα προβληματικά και σε εκείνα που χρειάζονται λύση.

Είναι το λεγόμενο «μη χαίρεσαι τόσο, δε θα κρατήσει για πολύ!».

Το μυαλό μας συχνά λειτουργεί διαφορετικά απ’ ότι θα θέλαμε. Μας οδηγεί σε αρνητικές σκέψεις εξαιτίας της δύναμής του. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως ο νους μας δίνει περισσότερη σημασία στο αρνητικό απ’ ότι στο θετικό επειδή έχουμε συνηθίσει να εστιάζουμε σε αυτό. Καλλιεργώντας το δυσάρεστο, παράγεται επιπλέον δυσάρεστο.

Όσο δίνουμε στην αρνητική πλευρά περισσότερο χώρο στο μυαλό μας τόσο περιορίζουμε τη θετική. Ταυτόχρονα όμως σημαίνει πως ελκύουμε και περισσότερη τοξικότητα και δυσάρεστες συνθήκες.

Το πραγματικό νόημα της ζωής είναι πολύ εύκολο να χαθεί και οι μικρές χαρές- νίκες να αγνοούνται. Για αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε συνειδητά το μυαλό μας και τις σκέψεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό.

Να δημιουργούμε χώρο για τη χαρά, την ομορφιά, την αισιοδοξία, την ελπίδα, το όραμα. Να προχωρήσουμε σε μια ζωή καλύτερη. Εστιασμένη στην όμορφη πλευρά, σε εκείνα που μας κάνουν να χαμογελάμε και να παίρνουμε δύναμη για να συνεχίσουμε και να τα καταφέρουμε.

Σίγουρα η ζωή δεν απελευθερώνεται από τα αρνητικά και τα προβλήματα, ούτε είναι συνέχεια γεμάτη με ευτυχία, όμως μια καλή και ποιοτική ζωή σημαίνει πως έχει καλύτερα «προβλήματα», έχει περισσότερο χώρο για δράση, για λύση, για αλλαγή.

Καλύτερη ζωή σημαίνει καλύτερες επιλογές.

Οι καλύτερες επιλογές δημιουργούν χώρο για το θετικό και αντίστροφα!

Ασπασία Κοροσίδου
Life & Business Coach
Inspirational Certified Coach (ICC)

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας