Search
Close this search box.

Τι σε ξεχωρίζει;

Άρθρα
Τι σε ξεχωρίζει Πως η ενσυναίσθηση σε διαφοροποιεί!

Τι σε ξεχωρίζει; Πως η ενσυναίσθηση σε διαφοροποιεί!

Αν μιλήσουμε για την ενσυναίσθηση ως βίωμα, τότε μπορούμε να κατανοήσουμε πως μας επηρεάζει.

Η ενσυναίσθηση είναι η ικανότητά μας να ερμηνεύουμε το συναίσθημα και τη σκέψη ενός άλλου ανθρώπου, να τον καταλαβαίνουμε και να προσπαθούμε να τον «νιώσουμε», να μοιραστούμε μαζί του τη χαρά ή τη λύπη του.  

Κατανοώ δε σημαίνει γίνομαι ίδιος. Σημαίνει είμαι ενεργητικά παρών σε μια προβληματική κατάσταση που βιώνει ένας άνθρωπος.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορείς να εκφράζεις και να μοιράζεσαι με απόλυτη ειλικρίνεια τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου στους γύρω σου. Η δυσκολία αυτή προκύπτει εξαιτίας ενός πλαισίου γεμάτο ταμπέλες και κριτική.

Αυτό που μας διαφοροποιεί από το πλαίσιο, είναι η ενσυναίσθηση.

Επιλέγουμε να κατανοούμε τις αποφάσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα των άλλων με ενσυναίσθηση και όχι με έτοιμες ερμηνείες.

Όταν απαλλάξουμε τον εαυτό μας από την αμφισβήτηση, τις δεύτερες σκέψεις και την κριτική απέναντι στους άλλους τότε θα ζήσουμε καλύτερα.

Θα μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από την αρνητικότητα, θα ανακαλύψουμε τον αληθινό μας εαυτό και θα πλησιάσουμε την ανθρώπινή μας πλευρά.

Ακόμα και οι σχέσεις που θα χτίζουμε θα είναι βασισμένες στην ειλικρίνεια, στην αγάπη και στην κατανόηση.

Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η ικανότητά μας να εκτεθούμε στα συναισθήματά μας ώστε να μπορέσουμε να συνδεθούμε πρώτα με τον εαυτό μας και στη συνέχεια με τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων.

Αυτό που σε ξεχωρίζει είναι να είσαι πρώτα και πάνω από όλα Άνθρωπος!

Να κατανοείς, να μοιράζεις και να μοιράζεσαι τα συναισθήματα, να συναισθάνεσαι.

Ασπασία Κοροσίδου
Life & Business Coach
Inspirational Certified Coach (ICC)

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας