Search
Close this search box.

Το Φόρουμ της Ακαδημίας

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΑΥΤΟΥ
 

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΑΥΤΟΥ

 

(@etsalma)
Μέλος
Εγγραφή: πριν από 1 έτος
Αναρτήσεις: 8
Topic starter  

Εμπιστοσύνη στον Εαυτό

 

Η εμπιστοσύνη είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης και ιδιαίτερα της σχέσης με τον εαυτό μας που είναι η σημαντικότερη της ζωής μας. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης στον εαυτό μας εδραιώνεται μέσα από την προσωπική πορεία αυτογνωσίας  η οποία φωτίζει και μας αποκαλύπτει  κρυμμένες πτυχές του εαυτού μας, όπως τις ανεπάρκειές μας, τις εξαρτήσεις μας, τις πεποιθήσεις μας, τους περιορισμούς μας αλλά και τα διαμάντια της ψυχής μας  που  καθορίζουν τις σκέψεις μας, τα συναισθήματά μας τις συμπεριφορές μας.

Όταν γνωρίζουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, τα θέλω μας είναι ισχυρά, εμπεριέχουν το στοιχείο της έμπνευσης, μας επιτρέπουν να  παίρνουμε συνειδητές αποφάσεις ζωής και να κάνουμε  άλματα. Ενισχύεται η αυτοπεποίθησή μας, η αυτοεκτίμησή μας, αναδεικνύονται οι δεξιότητές μας, εκφράζουμε τον εαυτό μας θέτοντας υγιή όρια, αναλαμβάνουμε  την ευθύνη της ζωής μας και επιλέγουμε να την ζούμε με συνέπεια, γενναιότητα, ειλικρίνεια, ακεραιότητα.  

Το πρώτο και καθοριστικό βήμα για το ταξίδι της γνώσης του εαυτού είναι η αγάπη και αποδοχή του εαυτού μας δίχως όρους και προϋποθέσεις. Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας δεν τον υπονομεύουμε, αποφεύγουμε την αρνητική κριτική που δεν είναι ποτέ εποικοδομητική, δεν αποζητάμε συνεχώς την αποδοχή των άλλων, δεν αμφισβητούμε με σκληρότητα τις αποφάσεις μας, και ακόμα κι όταν αποδειχθεί ότι δεν  κάναμε τις καλύτερες επιλογές, δεν μένουμε προσκολλημένοι στα λάθη και στις αποτυχίες του παρελθόντος, στους φόβους και τις ενοχές που φέρουν, απλά κατανοούμε, εμπιστευόμαστε, συγχωρούμε, χρησιμοποιούμε τη γνώση που μας προσέφεραν και προχωράμε μπροστά. Έτσι εξελισσόμαστε και ωριμάζουμε.

 

 


   
Παράθεση

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας