Τι λένε για εμάς

LOGO ICM
Οι γνώμες

Τι λένε για εμάς

01

Άσπα Καρποζήλου

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Το πρόγραμμα ήταν πάρα πολύ καλό και χρήσιμο. Προσωπικά μου έλυσε πολλές απορίες και μου δημιούργησε νέες (για μένα αυτό είναι το ζητούμενο της εκπαίδευσης). 

Ο δάσκαλος είναι εξαιρετικός, έχει γνώσεις, έχει τρόπο να τις μεταδίδει, επέμενε όταν καταλάβαινε ότι κάποιος δεν είχε κατανοήσει κάτι. Έδινε σε όλους την ευκαιρία να μιλήσουν, να συμμετέχουν. Δεν άφηνε τίποτα αναπάντητο. Μετά από αυτό αγάπησα ακόμα περισσότερο το coaching και νιώθω πιο κοντά στον στόχο μου! 

02

Ελισσάβετ Θεοκλή

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος πρώτα και μετά ένας καταπληκτικός δάσκαλος με τεράστια μεταδοτικότητα! Μας έδωσες σε όλους, τις ίδιες ευκαιρίες να εκφραστούμε ελεύθερα, με ασφάλεια και μπορέσαμε με αυτόν τον τρόπο να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο το ρόλο μας σαν coaches. 
Νιώθω πολύ περήφανη που είμαι μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας και τώρα πιστεύω ότι είμαι ποιο έτοιμη να εφαρμόσω στην πράξη όλα όσα έμαθα! Ευχαριστώ από καρδιάς για όλα!

03

Γιώργος Καραμπάτος

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Το περιεχόμενο του προγράμματος ήταν πολύ δυνατό. Ο εισηγητής κ. Φωτόπουλος έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο του Coaching. Έμαθα πολλά πράγματα για να τα εφαρμόσω στην πράξη.

04

 Έφη Φλώτσιου

Πρόγραμμα Diploma in Inspirational Coaching. Το πιο σημαντικό είναι να δει κάποιος σε σένα όχι τι είσαι… αλλά τι μπορείς να γίνεις. Αυτό δεν είναι μυστικό. Είναι το κύριο προσόν του καλού δασκάλου. Για μένα αυτός είναι ο κ. Φωτόπουλος. Ένας φωτισμένος δάσκαλος. Και είμαι ευγνώμων που τον γνώρισα!

05

Εβίτα Μωραϊτάκη

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Νιώθω ευγνώμων που εκπαιδεύτηκα από έναν υπέροχο άνθρωπο και εξαιρετικό εκπαιδευτή όπως τον κο Φωτόπουλο. 

Το πρόγραμμα ήταν πολύ χρήσιμο καθώς η γνώση έγινε πρακτική και λύθηκαν πολλές απορίες μου. Νιώθω περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας! Σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλα!

06

Ασπασία Κοροσίδου

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Ο κύριος Νάσος, πριν και πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος με ενσυναίσθηση. Έτσι είναι δομημένο και το πρόγραμμά του. Εστιάζει στον άνθρωπο και στις δυνατότητές του. 

Το περιεχόμενο του προγράμματος καλύπτει επαρκώς τις
ανάγκες ενός νέου Coach, ενώ παράλληλα προσαρμόζεται στην
προσωπικότητα του καθενός από τους συμμετέχοντες, με σκοπό να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Οι συναντήσεις ενθαρρύνουν το κάθε μέλος να τοποθετηθεί, να ρωτήσει, να εκφράσει τις σκέψεις αλλά και τα συναισθήματά του. Η εμπειρία του κύριου Νάσου μάς ξεκλείδωσε και μας έκανε να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το Coaching! Ευχαριστώ!

07

Ειρήνη Ζ. Δήμου

Πρόγραμμα Diploma in Inspirational Coaching. Γνώση, έμπνευση, υποστήριξη, δράση με πράξεις και σταθερά η καλύτερη επιλογή! Αυτό είναι ο κύριος Φωτόπουλος & η Ακαδημία ICM!

08

Ιορδάνης Αυγήτας

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Ο δάσκαλος Νάσος Φωτόπουλος, αποτελεί μια προσωπικότητα πλούσια σε δυνατότητα ακρόασης με ενσυναίσθηση, με έντονη αντιληπτική ικανότητα, διεισδυτική ματιά, χιούμορ, συνέπεια, υποστήριξη. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σε εμπνεύσει και που πολλοί
θα ήθελαν να έχουν ως οδηγό τους, τόσο σε εκπαιδευτικά θέματα, όσο και σε ζητήματα της καθημερινής ζωής.

09

Θ.Ρ.

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Το πρόγραμμα της Πρακτικής άσκησης coaching με βοήθησε αποφασιστικά, να αρχίζω να κατανοώ μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, τον τρόπο που εφαρμόζεται σε μια πραγματική συνεδρία, η γνώση που απόκτησα παρακολουθώντας το πρόγραμμα του Business Coaching. Θεωρώ ότι χωρίς ένα πρόγραμμα πρακτικής όπως το συγκεκριμένο, είναι εξαιρετικά δύσκολο και σίγουρα πολύ κοπιαστικό, το ν’ αρχίζει να καταπιάνεται κάποιος με το coaching σε πρακτική και συγκεκριμένη βάση.

Η σύνδεση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν, ήταν απ’ τα πολύ θετικά σημεία και σίγουρα ο ρόλος του δασκάλου ήταν σ’ αυτό το σημείο αποφασιστικός. Διαθέτει το προτέρημα να δημιουργεί το κλίμα εκείνο που απαιτείται, για να λειτουργήσει γρήγορα η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ανθρώπους παντελώς άγνωστους μεταξύ τους προηγουμένως και να δημιουργηθεί η απαραίτητη οικειότητα.

Όπως ανέφερα και στη τελευταία συνάντηση, θεωρώ ότι ο αριθμός των 6 συναντήσεων δεν είναι αρκετός για να καλυφθεί σε πρακτικό επίπεδο, η γνώση που προηγουμένως έχει δοθεί στη διάρκεια του προγράμματος Business Coaching, ειδικά δε με τη συμμετοχή μέχρι και 7 ατόμων σε κάθε συνάντηση. Είναι κατανοητό ότι ένας μικρότερος αριθμός ατόμων θα σημάνει ένα μικρότερο πλούτο απόψεων και προσεγγίσεων η/και συναισθημάτων και απ’ την άποψη αυτή δεν είναι επιθυμητός. Οπότε μοιάζει μονόδρομος η αύξηση των συναντήσεων του προγράμματος πρακτικής άσκησης coaching.

Μια άλλη πλευρά που θα ήθελα να αναφέρω είναι, ο περιορισμός που δημιουργείται από το γεγονός ότι συμμετέχουν παράλληλα άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει το business coaching και άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει το life coaching. Παρά το μεγάλο βαθμό αλληλοεπικάλυψης των δυο κατηγοριών coaching, πιστεύω ότι υπάρχουν και επιμέρους θέματα που προσιδιάζουν καλύτερα στη μια από τις δύο κατηγορίες π.χ. θα με ενδιέφερε να κάνω πρακτική στο κεφάλαιο που αφορά τον business coach ως business mentor, κάτι που καταλαβαίνω, ότι δε θα ενδιέφερε κάποιον που βλέπει κυρίως το life coaching. Μια πρόταση ενδεχομένως θα ήταν, το 25% του προγράμματος να εξειδικεύεται ανάλογα με το business ή με το life coaching και το υπόλοιπο 75% να είναι κοινό.

Τέλος θα πρέπει στη διαμόρφωση του προγράμματος να ληφθεί υπόψη, ότι σε ότι αφορά το business coaching, ένα σημαντικό μέρος του σεμιναρίου business coaching που προηγήθηκε στο ΕΚΠΑ, είχε τη μορφή διαλέξεων (αξίες, πεποιθήσεις, δυνατά σημεία, προσεγγίσεις business coaching), που δεν επέτρεπαν διαδραστική επαφή του διδάσκοντα με τους συμμετέχοντες και άρα αντικειμενική αδυναμία επίλυσης αποριών, κατανόησης και εμβάθυνσης εννοιών κ.λπ. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί μικρότερη ευχέρεια, στο να ενταχθεί κάποιος γρήγορα στην αντίστοιχη πρακτική εξάσκηση, ενώ αντιθέτως άλλα κεφάλαια (δεξιότητες, πρώτη συνεδρία, συμβόλαιο, μοντέλα κ.λπ.), όπου έχει υπάρξει διαδραστική διδασκαλία στο σεμινάριο, πολύ πιο εύκολα εξοικειώνεται κάποιος στο επίπεδο της πρακτικής.

10

Ράνια Αλεξίου

Πρόγραμμα Diploma in Inspirational Coaching. Το coaching είναι στάση ζωής, είναι way of thinking, προσδιορίζει το ποιος είσαι στα αλήθεια, αναδεικνύει τους στόχους και τις αξίες σου. Το δικό μου ταξίδι παρακολουθώντας το Diploma in Inspirational NLP Coaching, κατέληξε στο να επαναπροσδιορίσω κάποια πράγματα, να ακούω, να εστιάζω στην ουσία και να συνειδητοποιήσω τι σημαίνει empathy! Ένα ευχαριστώ στον κο. Φωτόπουλο και ένα μήνυμα ότι τα ταξίδια δεν έχουν τέλος!

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας