Τι λένε για εμάς

LOGO ICM
Οι γνώμες

Τι λένε για εμάς

01

Ιωάννα Κωτούλα

Πρόγραμμα Transformational Coaching Certified Practitioner. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που βρέθηκε στο διάβα μου το πρόγραμμα της ICM Academy, Transformational Coaching Certified Practitioner και η Βιολέττα Ψωφάκη. Μία υπέροχη εμπειρία και ένα μοναδικό πρόγραμμα με πλούσιο υλικό σε θεωρία και ασκήσεις που ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Η Βιολέττα είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που μοιράζει απλόχερα τις γνώσεις της σε ένα ασφαλές περιβάλλον εμπιστοσύνης και σεβασμού, προς τον κάθε συμμετέχοντα. Ευχαριστώ πολύ για το ταξίδι αυτό.

02

Πέτρος Θανασός

Πρόγραμμα Transformational Coaching Certified Practitioner. Ακόμα και έτοιμος να μην είναι κάποιος όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα, και μόνο που θα ακούει το υλικό, κάτι θα αλλάξει μέσα του χωρίς να το συνειδητοποιήσει. Επί του πρακτέου, προσωπικά θα ήθελα κάθε μέρα να ήταν και μία ενότητα. Αν και ξεκίνησα το πρόγραμμα με φόβο για το τι θα γνωρίσω, τελικά δεν το μετάνιωσα. Πολλά τα νέα πράγματα που πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν να γίνω μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου.

03

Παπαδρόσου Δανάη

Πρόγραμμα Transformational Coaching Certified Practitioner. Ζούμε σε μια εποχή, κατά την άποψή μου, που σαν ανθρωπότητα μετατοπιζόμαστε από το μυαλό στην καρδιά, και η Ακαδημία ICM συμβάλλει έμπρακτα σε αυτό και μέσω του προγράμματος Transformational Coaching. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου κι ένα τεράστιο ευχαριστώ από καρδιάς για το δώρο που μας πρόσφερε.

04

Έμη Δεσποτάκη

Πρόγραμμα Transformational Coaching Certified Practitioner. Ένα μαγικό ταξίδι ξεκίνησε, αρχίζοντας αυτό το πρόγραμμα. Ένα ταξίδι στο οποίο σημαντικό είναι να απολαύσεις την διαδρομή, γνωρίζοντας ότι τέλος δεν υπάρχει. Ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αγάπης, προσφοράς, δημιουργίας και εξερεύνησης της αληθινής φύσης της ύπαρξης. Τόσες πολλές γνώσεις συγκεντρωμένες σε ένα πρόγραμμα, που πραγματικά νιώθω ευγνώμων. Έννοιες όπως η ύπαρξη, το εγώ, ο διαχωρισμός, που πριν δεν είχα ακούσει ξανά στην ζωή μου και όμως μέσα από τα μαθήματα, και παρά την αρχική αντίσταση που ένιωσα, έγιναν τόσο κατανοητά και τόσο δικά μου, σαν να τα ήξερα πάντα. Μεγάλη έκπληξη τα τελευταία μαθήματα, για τον σκοπό της ζωής, αυτά που κάνουμε και δίνουν νόημα και αξία στη ζωή μας, και τον σκοπό της ψυχής, ο λόγος ύπαρξης μας που μας οδηγεί στην αυτοπραγμάτωση. Είναι σαν να ενώθηκε το παζλ της ζωής μου και απαντήθηκαν τα γιατί μου, και μέσα από τις γνώσεις της αγαπημένης μας καθηγήτριας, πήρα δύναμη και κουράγιο ότι όλα αυτά είναι μαθήματα και έχω την γνώση και τρόπους για να συνεχίσω το ταξίδι μου.

05

Αφένδρα Τσιάκα

Πρόγραμμα Transformational Coaching Certified Practitioner. Το Transformational Coaching ήταν για μένα ένας ακόμη καθοριστικός σταθμός στο εσωτερικό μου ταξίδι. Από την πρώτη στιγμή που διάβασα το συγκεκριμένο μοντέλο, κατάλαβα ότι είναι το επόμενο βήμα μου για να ενώσω ένα ακόμη κομμάτι στο πάζλ της πνευματικής μου αναζήτησης και ανάπτυξης. Μου ήταν όλα τόσα γνωστά ως έννοιες και ταυτόχρονα τόσο άγνωστα στη λεπτομέρεια τους. Κάθε κουβέντα και κάθε αλληλεπίδραση με την Βιολέττα και την ομάδα ήταν στοχασμός και παράλληλα πρόκληση ενδοσκόπησης. Το Transformational ήταν μια λυτρωτική οπτική για την ζωή μου.

06

Άσπα Καρποζήλου

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Το πρόγραμμα ήταν πάρα πολύ καλό και χρήσιμο. Προσωπικά μου έλυσε πολλές απορίες και μου δημιούργησε νέες (για μένα αυτό είναι το ζητούμενο της εκπαίδευσης). 

Ο δάσκαλος είναι εξαιρετικός, έχει γνώσεις, έχει τρόπο να τις μεταδίδει, επέμενε όταν καταλάβαινε ότι κάποιος δεν είχε κατανοήσει κάτι. Έδινε σε όλους την ευκαιρία να μιλήσουν, να συμμετέχουν. Δεν άφηνε τίποτα αναπάντητο. Μετά από αυτό αγάπησα ακόμα περισσότερο το coaching και νιώθω πιο κοντά στον στόχο μου! 

07

Ελισσάβετ Θεοκλή

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος πρώτα και μετά ένας καταπληκτικός δάσκαλος με τεράστια μεταδοτικότητα! Μας έδωσες σε όλους, τις ίδιες ευκαιρίες να εκφραστούμε ελεύθερα, με ασφάλεια και μπορέσαμε με αυτόν τον τρόπο να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο το ρόλο μας σαν coaches. 
Νιώθω πολύ περήφανη που είμαι μέλος αυτής της υπέροχης ομάδας και τώρα πιστεύω ότι είμαι ποιο έτοιμη να εφαρμόσω στην πράξη όλα όσα έμαθα! Ευχαριστώ από καρδιάς για όλα!

08

Γιώργος Καραμπάτος

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Το περιεχόμενο του προγράμματος ήταν πολύ δυνατό. Ο εισηγητής κ. Φωτόπουλος έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο του Coaching. Έμαθα πολλά πράγματα για να τα εφαρμόσω στην πράξη.

09

 Έφη Φλώτσιου

Πρόγραμμα Diploma in Inspirational Coaching. Το πιο σημαντικό είναι να δει κάποιος σε σένα όχι τι είσαι… αλλά τι μπορείς να γίνεις. Αυτό δεν είναι μυστικό. Είναι το κύριο προσόν του καλού δασκάλου. Για μένα αυτός είναι ο κ. Φωτόπουλος. Ένας φωτισμένος δάσκαλος. Και είμαι ευγνώμων που τον γνώρισα!

10

Εβίτα Μωραϊτάκη

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Νιώθω ευγνώμων που εκπαιδεύτηκα από έναν υπέροχο άνθρωπο και εξαιρετικό εκπαιδευτή όπως τον κο Φωτόπουλο. 

Το πρόγραμμα ήταν πολύ χρήσιμο καθώς η γνώση έγινε πρακτική και λύθηκαν πολλές απορίες μου. Νιώθω περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας! Σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλα!

11

Ασπασία Κοροσίδου

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Ο κύριος Νάσος, πριν και πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος με ενσυναίσθηση. Έτσι είναι δομημένο και το πρόγραμμά του. Εστιάζει στον άνθρωπο και στις δυνατότητές του. 

Το περιεχόμενο του προγράμματος καλύπτει επαρκώς τις
ανάγκες ενός νέου Coach, ενώ παράλληλα προσαρμόζεται στην
προσωπικότητα του καθενός από τους συμμετέχοντες, με σκοπό να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Οι συναντήσεις ενθαρρύνουν το κάθε μέλος να τοποθετηθεί, να ρωτήσει, να εκφράσει τις σκέψεις αλλά και τα συναισθήματά του. Η εμπειρία του κύριου Νάσου μάς ξεκλείδωσε και μας έκανε να θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για το Coaching! Ευχαριστώ!

12

Ειρήνη Ζ. Δήμου

Πρόγραμμα Diploma in Inspirational Coaching. Γνώση, έμπνευση, υποστήριξη, δράση με πράξεις και σταθερά η καλύτερη επιλογή! Αυτό είναι ο κύριος Φωτόπουλος & η Ακαδημία ICM!

13

Ιορδάνης Αυγήτας

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Ο δάσκαλος Νάσος Φωτόπουλος, αποτελεί μια προσωπικότητα πλούσια σε δυνατότητα ακρόασης με ενσυναίσθηση, με έντονη αντιληπτική ικανότητα, διεισδυτική ματιά, χιούμορ, συνέπεια, υποστήριξη. Είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σε εμπνεύσει και που πολλοί
θα ήθελαν να έχουν ως οδηγό τους, τόσο σε εκπαιδευτικά θέματα, όσο και σε ζητήματα της καθημερινής ζωής.

14

Θ.Ρ.

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Coaching. Το πρόγραμμα της Πρακτικής άσκησης coaching με βοήθησε αποφασιστικά, να αρχίζω να κατανοώ μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα, τον τρόπο που εφαρμόζεται σε μια πραγματική συνεδρία, η γνώση που απόκτησα παρακολουθώντας το πρόγραμμα του Business Coaching. Θεωρώ ότι χωρίς ένα πρόγραμμα πρακτικής όπως το συγκεκριμένο, είναι εξαιρετικά δύσκολο και σίγουρα πολύ κοπιαστικό, το ν’ αρχίζει να καταπιάνεται κάποιος με το coaching σε πρακτική και συγκεκριμένη βάση.

Η σύνδεση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν, ήταν απ’ τα πολύ θετικά σημεία και σίγουρα ο ρόλος του δασκάλου ήταν σ’ αυτό το σημείο αποφασιστικός. Διαθέτει το προτέρημα να δημιουργεί το κλίμα εκείνο που απαιτείται, για να λειτουργήσει γρήγορα η εμπιστοσύνη ανάμεσα σε ανθρώπους παντελώς άγνωστους μεταξύ τους προηγουμένως και να δημιουργηθεί η απαραίτητη οικειότητα.

Όπως ανέφερα και στη τελευταία συνάντηση, θεωρώ ότι ο αριθμός των 6 συναντήσεων δεν είναι αρκετός για να καλυφθεί σε πρακτικό επίπεδο, η γνώση που προηγουμένως έχει δοθεί στη διάρκεια του προγράμματος Business Coaching, ειδικά δε με τη συμμετοχή μέχρι και 7 ατόμων σε κάθε συνάντηση. Είναι κατανοητό ότι ένας μικρότερος αριθμός ατόμων θα σημάνει ένα μικρότερο πλούτο απόψεων και προσεγγίσεων η/και συναισθημάτων και απ’ την άποψη αυτή δεν είναι επιθυμητός. Οπότε μοιάζει μονόδρομος η αύξηση των συναντήσεων του προγράμματος πρακτικής άσκησης coaching.

Μια άλλη πλευρά που θα ήθελα να αναφέρω είναι, ο περιορισμός που δημιουργείται από το γεγονός ότι συμμετέχουν παράλληλα άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει το business coaching και άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει το life coaching. Παρά το μεγάλο βαθμό αλληλοεπικάλυψης των δυο κατηγοριών coaching, πιστεύω ότι υπάρχουν και επιμέρους θέματα που προσιδιάζουν καλύτερα στη μια από τις δύο κατηγορίες π.χ. θα με ενδιέφερε να κάνω πρακτική στο κεφάλαιο που αφορά τον business coach ως business mentor, κάτι που καταλαβαίνω, ότι δε θα ενδιέφερε κάποιον που βλέπει κυρίως το life coaching. Μια πρόταση ενδεχομένως θα ήταν, το 25% του προγράμματος να εξειδικεύεται ανάλογα με το business ή με το life coaching και το υπόλοιπο 75% να είναι κοινό.

Τέλος θα πρέπει στη διαμόρφωση του προγράμματος να ληφθεί υπόψη, ότι σε ότι αφορά το business coaching, ένα σημαντικό μέρος του σεμιναρίου business coaching που προηγήθηκε στο ΕΚΠΑ, είχε τη μορφή διαλέξεων (αξίες, πεποιθήσεις, δυνατά σημεία, προσεγγίσεις business coaching), που δεν επέτρεπαν διαδραστική επαφή του διδάσκοντα με τους συμμετέχοντες και άρα αντικειμενική αδυναμία επίλυσης αποριών, κατανόησης και εμβάθυνσης εννοιών κ.λπ. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί μικρότερη ευχέρεια, στο να ενταχθεί κάποιος γρήγορα στην αντίστοιχη πρακτική εξάσκηση, ενώ αντιθέτως άλλα κεφάλαια (δεξιότητες, πρώτη συνεδρία, συμβόλαιο, μοντέλα κ.λπ.), όπου έχει υπάρξει διαδραστική διδασκαλία στο σεμινάριο, πολύ πιο εύκολα εξοικειώνεται κάποιος στο επίπεδο της πρακτικής.

15

Ράνια Αλεξίου

Πρόγραμμα Diploma in Inspirational Coaching. Το coaching είναι στάση ζωής, είναι way of thinking, προσδιορίζει το ποιος είσαι στα αλήθεια, αναδεικνύει τους στόχους και τις αξίες σου. Το δικό μου ταξίδι παρακολουθώντας το Diploma in Inspirational NLP Coaching, κατέληξε στο να επαναπροσδιορίσω κάποια πράγματα, να ακούω, να εστιάζω στην ουσία και να συνειδητοποιήσω τι σημαίνει empathy! Ένα ευχαριστώ στον κο. Φωτόπουλο και ένα μήνυμα ότι τα ταξίδια δεν έχουν τέλος!

Σκέφτεστε κάτι;

Αφήστε μας το μήνυμά σας